Bejelentkezés

Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Hírlevél

Jelenleg nincs elérheto lista.

Gyorskérdés!!!

Email:
Tárgy
Üzenet:
Hány szemünk van?
2014. máj. 05., hétfő 17:23

Május 1-ei hosszú hétvége történései

Írta: 

Nem indult szépen a május községünkben. Elsőnek szembesülnünk kellett azzal, hogy a lomtalanítás sem zajlott zökkenő mentesen, csak úgy mint a szemét szállítás illetve a szelektív hulladék szállítás. Eddig is már sok - sok panasz érkezett hozzánk, amivel mi csak annyit tudunk kezdeni, hogy továbbítjuk az illetékeseknek. A lomok összeszedése sem sikerült határidőre, sőt még a mai nap is van olyan hely községünkben, ahol ott hagyták a lomot. A ránk - társaságunkra - háruló feladatot, a "lomolás" utáni takarítást elvégeztük. Ide kapcsolódik a vasárnapi szemétszállítás kérdése is.

Egyenlőre még nem is nagyon lehet kiszámítani, hogy a nap melyik szakában ér oda az utcákba a szemetes autó, és aki véletlen elalszik vasárnap reggel - és nem teszi ki a szemetét reggel 7-re vagy előző este - az bizony lemarad. A szemete meg megmarad a következő hétre. Bár joggal kérdezték meg tőlem az utcán: " És ha a gépkocsivezető látja, hogy az utcában 42 kuka helyett csak 2 van kitéve, akkor nem fordul vissza kicsit később?" A kérdés jogos. Mindenesetre továbbítottam a szállítást végző cég felé.

Aztán a Majális napját megúsztuk eső nélkül, de utána a természet bepótolta azt, ami szerinte már épp ráfért a balatoni utcákra. A mellékelt képeken is látszik, hogy a természet dolgozott, ezzel nem kevés plusz munkát adva munkatársainknak.

A természet dolgozik, a víz nagy úr, de ezen a hétvégén másfajta természetről is tettek egyesek tanúbizonyságot. Úgyis lehetne fogalmazni, hogy nem bírtak a természetükkel, és megint csak a gyerekeknek készített rózsaparki játszótér egyes elemei kerültek "földre". A képeken is látszik, hogy leszakadt hinta, összetört védőkorlát várt minket. De a hétvégén akadt olyan is, aki köztéri szemetest helyezett át egyik helyről a másikra, vagy éppen útban volt neki egy közlekedési tábla. Szóval a mindennapi munkánk mellett, ami szintén nem kevés, és jelenleg 10 fővel dolgozunk, még akad "önként" bevállalt plusz munkánk is.

De azért hogy ne csak "panaszkodjunk", már az új patikadombi virágágyásban nyílnak a nemrégiben ültetett virágjaink.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Utoljára frissítve: 2014. máj. 05., hétfő 17:49
top