Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Hírlevél

Jelenleg nincs elérheto lista.

Gyorskérdés!!!

Email:
Tárgy
Üzenet:
Hány szemünk van?
2014. máj. 26., hétfő 08:13

Zöld hulladék hegyek mindenütt

Írta: 

Társaságunk életében a május 15-i vihart követően bizony feltorlódtak a munkák. Sajnos legnagyobb erőfeszítéseink ellenére sem sikerült még minden utcából elszállítanunk a faágakat.

Ugyanakkor Zöld Pontjaink is folyamatosan telnek, hiszen az üdülőtulajdonosok is megérkeztek már ingatlanjaikhoz és a szokásosnál ők is több zöldhulladékot visznek a gyűjtőpontokhoz a vihar miatt. Nem is beszélve azokról a vállalkozókról, akik a szomszéd településekről hordják több tíz köbméter szám a zöldhulladékot. Sajnos többnyire tehetetlenek vagyunk velük szemben, hiszen nem tudunk minden Zöld Ponthoz őrt állítani a nap 24 órájában. Ezúton is kérjük a lakosság és az üdülőtulajdonosok segítségét, ha ismeretlen teherautót látnak a Zöld Pontok környékén, akkor írják fel a rendszámát, esetleg, ha van az autón, akkor a cég nevét is, és juttassák el társaságunkhoz. Sajnos csak akkor van esélyünk visszaszorítani valamelyest a környékről érkező zöldhulladék "beáramlását", ha közösen teszünk érte!

Tetézi a problémát, hogy sajnos nagyon sokszor kommunális hulladék, sitt, sőt legújabban már veszélyes hulladék - pl. aszfalt - is kerül Zöld Pontjainkba. Ez rengeteg plusz munkát jelent kollégáinknak, hiszen ezeket először is ezeket el kell különíteni és külön-külön elszállítani.

A Zöld Pontok és az utcán összekupacolt levelek, ágak szállítása, gyakorlatilag gépparkunk szinte minden teherjárművét leköti. Sokan talán bele sem gondolnak, hogy szeretett községünk bizony nagy területen helyezkedik el, pláne ha az üdülőterületet és a Balaton-partot is nézzük, így az szinte biztos, hogy az ágak elhordása még a héten is kitart.

Viszont így a szezon közeledtével egyéb munkáink is megszaporodtak. Múlt héten megkezdődött településünkön a virágosítás, amely 5 fő folyamatosa munkájával jelenleg is tart. Halogatni viszont nem lehet, hiszen egyre melegebbek a nappalok, így a palántáknak minél gyorsabban a földben van a helyük.

Ahhoz, hogy a virágok jól mutassanak, közterületeinken is folyamatosan nyírni kell a füvet, ami a kedvező időjárásnak köszönhetően ugyancsak szinte folyamatos.

Munkatársaink "megmaradt" része pedig az Élményfürdőben tüsténtkedik, hiszen három hét múlva hivatalosan ott is megkezdődik a szezon. A héten már töltik fel kollégáink a medencéket vízzel, folyamatosak a karbantarási, javítási munkálatok, valamint az illetékes ellenőrző szervekkel is felvettük már a kapcsolatot, a kötelező szakhatósági engedélyek beszerzéséhez, annak érdekében, hogy nyitásra minden zökkenőmentesen működjön.

Összességében elmondható, hogy minden fronton rengeteg a tennivaló, de munkatársaink túlórát is vállalva azon dolgoznak, hogy településünk  minél előbb újra rendezett és tiszta legyen.

Addig szíves türelmüket és megértésüket kérjük és köszönjük!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Utoljára frissítve: 2014. máj. 26., hétfő 11:06
top