Bejelentkezés

Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Hírlevél

Jelenleg nincs elérheto lista.

Gyorskérdés!!!

Email:
Tárgy
Üzenet:
Hány szemünk van?
2015. december 10., csütörtök 10:49

Őszi-téli munkáink

Írta: 

Társaságunk az őszi időszakban elsősorban az évszaknak megfelelő munkáit végezte. Ezek között szerepelt a strandokról a vízi elemek kiemelése, a hálók leszerelése és ahol szükséges javíttatása. Emellett megtörténtek a víztelenítések is, illetve az Élményfürdő téliesítése.

Munkáink további gerincét az őszi időszakban a leveles összeszedése, illetve elhordása tette ki.

 

Emellett még a nyár elején megkezdett padok felújításának befejezése is megtörtént. Köztéri hulladékgyűjtő edényeink nagy részét is behoztuk a telephelyre, amelyeknek felújítása téli munkáink egyike lesz.

A Vasvári strandon befejeztük a tuskók kiszedését, és új fákat is ültettünk a helyükre, illetve megújult a strandi homokozó is. Fiatal csemetéket ültettünk emellett a Táncsics utcai focipályához is. A Vígadó strandon a Caterpillar segítségével talajegyengetést hajtottunk végre, annak érdekében, hogy a pihenni vágyók a nyáron még rendezettebb környezetben tölthessék a pihenésüket. Természetesen a területet fűmaggal is beszórjuk majd – a terveink szerint még az idén -, hogy a szezonra a javított terület is befüvesedjen.

 

Megkezdtük az OTP mögötti partvédmű terület rendbetételét is, amelyhez a megfelelő engedélyek beszerzése is megtörtént. Mint ismert, a nyári időszakban sok panasz érkezett arról területről, hogy beposhad, bebüdösödik a víz azon a részen, hiszen évek óta nem volt takarítva. A nyáron a takarítása megtörtént, most pedig a kövek elrendezése, vízből való kiszedése van soron, hogy a víz jobban tudjon mozogni és ezáltal tisztulni is az érintett területen.

 

Terveink között szerepel a továbbiakban még, ha az időjárás engedi további tuskók kiszedése, a Berzsenyi strandon, illetve a volt orosz tábor területén is.

Az ősz folyamán műszaki vizsgáztak kistraktorjaink, illetve pótkocsijaink, MAN teherautónk pedig december hónapban esett át ugyanezen. Gépparkunk így teljesen felkészülve várja a téli időszakot. A telephelyen megfelelő mennyiségű sóval és homokkal rendelkezünk az utak síkosság mentesítéséhez, sőt hólapátból sincs hiány.

 

Virágágyásainkat ugyancsak az ősz folyamán szerves trágyával gazdagítottuk annak érdekében, hogy a nemrég beültetett árvácskák még szebben mutassanak, illetve a tavaszi virágültetésnél tápanyagban gazdag talajba kerüljenek a növények, amelyek így várhatóan nagyobb pompával díszítik majd településünket.

 

Felügyelő Bizottságunk november 25-én megtárgyalta a Kft téli felkészülését, illetve gazdasági helyzetét és mindent rendben lévőnek talált. A Bizottság ugyanakkor javaslatot tett a Képviselő Testület, illetve Polgármester Úr felé a helyi tűzgyújtási rendelet felülvizsgálatára, az anomáliák kiküszöbölésére. Advent első vasárnapjára elkészült a karácsonyi díszvilágítás és helyére került a Malom előtti téren a település fája is.

Itt szeretnénk külön köszönetet mondani a Reich Suli lelkes kisdiákjainak, akik gyönyörű díszeket készítettek a fára és munkatársaink segítségével fel is rakták azokat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Utoljára frissítve: 2015. december 10., csütörtök 11:22
top