Bejelentkezés

Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Hírlevél

Jelenleg nincs elérheto lista.

Gyorskérdés!!!

Email:
Tárgy
Üzenet:
Hány szemünk van?
2014. január 23., csütörtök 20:03

Felkészülten várja a hétvégi havazást a katasztrófavédelem

Írta: 

A meteorológiai előrejelzések szerint a hét végére, várhatóan pénteken, szombaton havazás éri el Magyarországot. Az ország egyes részein akár 20 centiméteres hóréteg is kialakulhat a havazás és hófúvás következtében, továbbá helyenként ónos eső is várható. A katasztrófavédelem rendkívüli időjárási helyzetekkel kapcsolatos felkészültségéről, a téli veszélyekről és azok megelőzésével kapcsolatos teendőkről Dr. Bakondi György tű. Altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója tartott sajtótájékoztatót a mai nap folyamán.

A meterológiai előrejelzések szerint a hétvégén beköszönt a tél Magyarországra. Az ország egyes pontjain már most is esik a hó, a következő napokban pedig jelentősebb mennyiségű csapadék várható szerte az országban, havazás vagy ónos eső formájában. Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése alapján Dél-Nyugaton tíz-húsz, Zala és Somogy megyében akár huszonöt centiméter hó is hullhat a következő napokban, amelyet a megerősödő szél miatt hófúvások is kísérhetnek.

Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a mai nap folyamán megtartott sajtótájékoztatón felhívta az állampolgárok figyelmét, hogy a hétvégén csúszós utakra és csökkent látótávolságra kell számítani, valamint arra, hogy a rendkívüli körülmények miatt fokozódhat az elakadás veszélye. A balesetek elkerülése érdekében a főigazgató arra hívta fel az útra készülők figyelmét, hogy tájékozódjanak a közlekedési helyzetről, legyenek felkészültek, és a szokásosnál is óvatosabbak legyenek.

A tábornok ez alkalommal is felhívta a figyelmet a katasztrófavédelem közleményeire, illetve arra, hogy az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezők telepítsék a szervezet „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és kövessék a katasztrófavédelem Facebook oldalán közzétett információkat is. Mindenképp érdemes figyelni a közszolgálati média csatornáit is, valamint az Országos Meterológia Szolgálat honlapját és az útinform-jelentéseket.

Bakondi György a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az állami szervezetek, köztük a katasztrófavédelem megfelelő létszámmal és eszközparkkal áll készen a rendkívüli téli időjárásból adódó helyzetre. A közútkezelőnél 772 jármű áll készenlétben, a hivatásos katasztrófavédelemnél 687 fecskendő és speciális jármű, polgári védelmi szolgálatra pedig 4300 magántulajdonú tehergépjármű és munkagép vethető be azonnal, ha a körülmények indokolják. A hideg időjárásra való tekintettel 2700 melegedőhely is rendelkezésre áll, ezeken összesen több mint 700 ezer embert lehet elszállásolva.

 

Forrás: www.katasztrofavedelem.hu 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
top