Bejelentkezés

Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Hírlevél

Jelenleg nincs elérheto lista.

Gyorskérdés!!!

Email:
Tárgy
Üzenet:
Hány szemünk van?
2014. február 18., kedd 12:59

Téli tevékenységeink

Írta: 

Még az idei első hó kezdete előtt munkatársaink nekiláttak azoknak a munkáknak, amelyek ilyenkor szokásosnak mondhatók, vagyis a felújításoknak.

Elsőként az Élményfürdő napozóágyait javították meg, illetve felújításra került a testvértelepülések távolságjelző faoszlopa is. Megújult régi színpadunk is- a vaselemek kerültek felújításra.

Jelenleg egyedi gyártású köztéri hulladékgyűjtő edények készítésén dolgozik a csapat egy része. Ugyancsak az enyhe időjárásnak köszönhetően folyamatos volt a lombseprés is így tavaszra egészen minimális levél maradt a közterületeken. Kollégáink a település számtalan utcáján elvégezték az ágazásokat is. Gömbakácokat a Vörösmarty, Széchenyi, Táncsics, Rákóczi, Kölcsey, Bacsó, Zrínyi utcákban. Szivarfákat a Bocskai,Sport, és a Csokonai utcákban. Gömbplatánokat a Semmelweis, Berzsenyi, Arany János és Vak Bottyán utcákban. Emellett a fák törzspucolása is megtörtént a Petőfi, Kossuth, Árnyas, Mártírok, Bagolyvár, valamint a Kikötő utca, Kazinczy, Berzsenyi utca, Balaton part, Semmelweis utcában(platánokon kívül). Folyamatban van az Arany János, Bánk bán, Hullám utca és strand, valamint a Berzsenyi, Vígadó és Vasvári úti strand is. Iskola pusztaszilfái is le lettek gallyazva. Hamarosan sorra kerül a Rádi üdülőtelep is.

Mindeközben gépfelújításaink is elkészültek. Iseki és horvát traktorunk esett át komolyabb felújításon. Előbbinek első hajtóműveit újították fel kollégáink, illetve hótolólapot is kapott. Utóbbin pedig kuplung bowdent és önindítót is cseréltek. A hét elején pedig MTZ traktorunk egyik külső gumiját kellett megjavítattnunk,mert jó 5 centis hézag keletkezett rajta.

Polgármester úr kérésének megfelelően folyamatosan segítséget nyújtunk a záportározó földmunkáinál, illetve a Füzes bozótirtásában is.

Két heti embertpróbáló feladat volt munkatársainknak a 7-es főút alatt futó csapadékvíz-elvezető árok kitisztítása is. Az évek alatt felgyülemlett hordalék és különböző méretű beton darabok szinte teljesen eltömítették az átfolyót, így különböző "praktikákat" kellett bevetniük, hogy ki tudják pucolni a szemetet.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is kapott engedélyt az önkormányzat a Sefag Zrt-től segélyfa gyűjtésére, különböző erdőterületeken. Ennek két csapatban holnap állnak neki kollégáink.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Utoljára frissítve: 2014. február 18., kedd 14:10
top